Vasculaire laesies

Vasculaire laesies

Vasculaire laesies Vasculaire laesies zijn een verzameling vaatjes die direct onder de huid zichtbaar worden. Ze zien er meestal rood uit en komen voor in vele maten en vormen, ze kunnen zich overal op het lichaam vormen. De letsels kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder de port-wijnvlekken, kapotte haarvaten, hemangiomen en cherry angiomen. Vasculaire laesies vervagen niet, daarom is professionele behandeling nodig als u er vanaf wilt.

Spataders
Gebroken capillairen en kleine bloedvaatjes die aan de oppervlakte van de huid zichtbaar zijn geworden en meestal als vlekken of strepen verschijnen, zijn huidproblemen. Ze worden ook wel spataders genoemd. Het zijn eigenlijk kleine, kwetsbare adertjes die aan de oppervlakte van de huid zijn gekomen en nog steeds bloed laten rondstromen. Wanneer de wanden van deze adertjes plotseling vernauwen en wijder worden, kan er een gesprongen ader ontstaan. Sommige kunnen zichzelf niet herstellen of kunnen niet terugkeren naar hun normale dikte zonder de hulp van een behandeling. Ze komen voor rond de neus, de wangen, de mond, in de hals, op de bovenborst en de benen. Mensen met een lichte huid zijn vatbaarder voor kapotte bloedvaatjes dan mensen met een donkere huidskleur. Ook vatbaar zijn mensen met een uitgedroogde huid en ook mensen met een gevoelige huid die dunnere en minder beschermde weefsellagen hebben. 

Oorzaken van vasculaire laesie 
Er zijn aders in het lichaam die een zwakke of abnormale structuur hebben. Deze aangetaste klep zorgt ervoor dat het bloed terug in de ader kan stromen. Een ophoping van het bloed kan druk op de ader veroorzaken. Na verloop van tijd kan deze druk het bloedvat verzwakken en een vergroting van het bloedvat veroorzaken waardoor vaatlaesies ontstaan. Over het algemeen zijn vasculaire laesies geen gevaar voor de gezondheid, maar ze zien er wel minder mooi uit. Factoren die bijdragen aan het krijgen van vasculaire laesies: 

– Het is erfelijk

 – Zwangerschap 

– Hormonale veranderingen

– Zwakke bloedvaten 

– Langdurig staan of zitten

 – Schoenen met hoge hakken die de bloedcirculatie in de kuitspier belemmeren

 – Blootstelling aan de zon kan spataders in het gezicht veroorzaken, vooral rond de neus 

– Medische aandoeningen 

GentleMax Pro Laser Systeem 
C Dermacare is er om u te helpen vasculaire laesies te behandelen. Met het GentleMax Pro-lasersysteem kunnen bloedvaten veilig en effectief worden behandeld. De geavanceerde lasertechnologie stelt de professional in staat een precieze dosis energie toe te dienen aan elke ader met een minimaal risico voor de huid. De laserenergie richt zich op de bloedpigmenten, waardoor het bloed in de aderen gaat stollen en de aderen sluiten. 

Is de behandeling pijnlijk? 
Mensen die deze behandeling hebben ondergaan, vinden het comfortabel en pijnloos. Er is slechts een licht tintelend gevoel, maar het gepatenteerde koelsysteem van de GentleMax Pro zorgt voor onmiddellijke verlichting.

Is het veilig?
C Dermacare gebruikt de door de FDA goedgekeurde GentleMax Pro, het nieuwste op het gebied van lasertechnologie. Het is bewezen effectief op basis van de resultaten van duizenden behandelingen uitgevoerd door de jaren heen. Deze machine is een product van Syneron Candela, een leider in laserbehandelingssystemen. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Gemiddeld moeten patiënten 2-3 behandelingen ondergaan, maar dit is afhankelijk van de ernst van het vasculaire letsel. Kleine en dunne vasculaire laesies kunnen na één behandeling al verbeteren. 

Wat is de hersteltijd en het herstel na een behandeling? 
Deze behandeling heeft geen hersteltijd. Er kan wat roodheid in het gezicht zijn na de behandeling, maar die zal na een paar uur verdwenen zijn. Dit komt omdat de laser de integriteit van de huid niet aantast. Het richt zich alleen op de bloedcellen en de aderen op het getroffen gebied. Het genezingsproces vindt plaats onder de huid en is niet zichtbaar.

Interested in knowing more about Vascular Lesions treatment ?