Rosacea

Rosacea en roodheid

Laser Ontharen Gentlemax pro - Dark skin

Rosacea is een niet-besmettelijke huidontsteking die vooral de gezichtshuid aantast. De haarvaatjes aan de oppervlakte verwijden zich, waardoor een rode uitslag ontstaat die gepaard kan gaan met kleine puistjes en bultjes. De ontsteking van de huid kan het gevolg zijn van kapotte haarvaten, gevoeligheid of huidaandoeningen zoals rosacea. Een combinatie van behandelingen en thuisverzorging kan flare-ups aanzienlijk verminderen, wat resulteert in een rustigere, meer egale huidskleur.

GentleMax Pro Laser – effectieve aanpak van couperose

 – Absorptie van de unieke NdYAG 1064nm laser verhit de hemoglobine op de te behandelen gebieden.

 – De warmte wordt overgedragen op de beschadigde bloedvatwanden waardoor het bloedvat samentrekt en vernietigd wordt.

 – Het vernietigde bloedvat wordt geëlimineerd door fagocytose (het verwijderingsproces via het menselijk immuunsysteem).

Het aantal sessies hangt af van de ernst van de situatie, maar kan variëren van 4 tot 8 behandelingen. In veel gevallen kunnen de tekenen van verbetering onmiddellijk zichtbaar zijn. Rosacea kan na verloop van tijd terugkomen, onderhoud van behandelingen is alleen nodig wanneer de eerste tekenen van roodheid optreden.

Behandeling

Een van de belangrijkste oorzaken van rosacea is een dunne opperhuid. Ter voorbereiding op een laserbehandeling adviseren wij het gebruik van asap’s Super A en Super B serum om uw huid te herstellen. Dit is om een maximaal resultaat te garanderen en u te helpen bij acne, roodheid en rosacea.

Na de behandeling

Zonnebrand dragen helpt om het ontstaan en de progressie van Rosacea tegen te gaan. Om het proces van vroege tot gevorderde symptomen te voorkomen en te vertragen, wordt het aanbevolen om dagelijks zonnebrandcrème te dragen wanneer u buiten bent. Wij adviseren dagelijks gebruik van asap’s hydraterende bescherming met spf 50+ is ook van het grootste belang wanneer u laserbehandelingen voor Rosacea ondergaat. Vermijd inspannende lichaamsbeweging 48 uur na de behandeling. Vermijd topische medicatie en actieve huidverzorgingsproducten gedurende 3-5 dagen.

Interested in knowing more about Rosacea treatment ?